Produkty pro ceny adm zrn (5)

Červená proso - Cereálie

Červená proso - Cereálie

Proso je jednou z nejstarších pěstovaných rostlin v Eurasii. Proso začalo být pěstováno přibližně před 7000 lety a je to cenná obilná plodina. Zrno (nazývané proso) se používá k výrobě polévek, cereálií a dalších kulinářských produktů; je to cenná krmná surovina pro drůbež. Růstové období trvá od 60 do 120 dnů. Rostlina je teplomilná a odolná vůči suchu, stejně jako vůči salinizaci půdy, ale netoleruje kyselé půdy. Výnos činí 1417 centnerů na hektar. Sláma a zelená hmota se používají jako krmivo pro hospodářská zvířata. V Rusku se pěstuje převážně v aridních oblastech Volhy a Centrální černozemní oblasti. Prakticky bezlepkové, proto může být doporučeno lidem trpícím celiakií, vrozenou nemocí způsobenou intolerancí na některé obilné plodiny. Proso stimuluje tvorbu krve. Proso kaše je indikována při hypertenzi a onemocněních kardiovaskulárního systému.
Pohanková mouka

Pohanková mouka

Mouka z prosa se široce používá jako potrava pro malé děti a jako dietní produkt. Tato mouka je také užitečná, protože je vynikajícím zdrojem draslíku. Technologie studeného mletí (t < 40°C) umožňuje zachovat většinu vitamínů a minerálů. Hmotnost: 500 g
Anýzová semena

Anýzová semena

Anýzová semena - koření, které bylo do Evropy přivezeno na počátku středověku a rychle si získalo popularitu v kuchyni. Kněží a léčitelé starověkých civilizací oceňovali semena anýzu - jejich léčivé vlastnosti byly někdy nazývány zázraky. V kuchyni se používají všechny části anýzu ve všech možných formách. Anýzová semena se přidávají do marinád, aby jim dodala výraznou chuť. Pokud je smícháte s bobkovým listem a skořicí, získáte vynikající domácí koření na studené masové pokrmy. Bílkoviny (g / 100g): 18,0 Tuky (g / 100g): 16,0 Sacharidy (g / 100g): 35,0 Energetická hodnota (kcal / 100g): 360,0
Špalda - Cereálie

Špalda - Cereálie

Je to obilná plodina. Zraje, je odolná vůči mnoha houbovým chorobám, nenáročná. Klásky jsou uzavřeny před nečistotami, neztrácí nahromaděnou vlhkost, je chráněna před škůdci. Obsahuje hodně bílkovin, málo kalorií a většinu esenciálních aminokyselin. Obsahuje také další vitamíny a různé makro a mikroživiny. Mnoho různých pokrmů lze z ní připravit: chléb, kaše, polévky, sušenky, omáčky a krémy, přílohy k rybám, masu a dezertům.
Celozrnná žitná mouka

Celozrnná žitná mouka

Nejpoužívanější využití žitné mouky je její použití na výrobu chleba. Často se také používá na výrobu koláčů, palačinek, muffinů, dortů a dalších pečiv. Žitná mouka se vyznačuje svou jedinečnou vůní a nižším obsahem kalorií, proto si získala popularitu mezi lidmi, kteří dodržují dietu na hubnutí. Žitná mouka obsahuje vitamíny B, PP a vitamin E, což je zdroj mládí a krásy. Další vlastností této mouky je, že je celozrnná, tj. při mletí se skořápka, která obsahuje různé vitamíny a minerály, neodděluje od zrna. Technologie studeného mletí (t < 40°C) umožňuje zachovat většinu vitamínů a minerálů. Hmotnost: 500 g